Citrony v sirupu s medem a zázvorem představují harmonickou kombinaci sladkosti, citrusové svěžesti a jemné pikantnosti, která obohatí každodenní kulinářské kreace. Šťavnaté plátky citronu jsou naloženy v lahodném sirupu z kvalitního medu a zázvoru, který dodává produktu příjemné teplo a kořenitou hloubku. Tento doplněk je ideální pro přípravu teplých i studených nápojů, jako jsou domácí limonády, zázvorové čaje nebo osvěžující ledové nápoje. Citrony v sirupu s medem a zázvorem skvěle vylepší vaše oblíbené dezerty, od koláčů a dortů po zmrzlinu, a přidají jim nečekaný nádech sladkosti a koření. Díky své univerzálnosti a bohaté chuti jsou citrony v sirupu s medem a zázvorem perfektním doplňkem pro každého, kdo hledá nové a zajímavé kombinace chutí.
Příprava čajů, nápojů a dezertů s citrony v sirupu:
Dezert s citrony v sirupu s medem a zázvorem
Ingredience:
200 g hladké mouky
150 g cukru
100 g másla (rozpuštěného)
3 vejce
1 lžička prášku do pečiva
100 ml mléka
3 lžíce citronů v sirupu s medem a zázvorem (plátky nakrájené na menší kousky)
Šťáva ze 2 lžic sirupu z citronů s medem a zázvorem
Kůra z 1 citronu
Špetka soli
Na polevu:
100 g moučkového cukru
2 lžíce sirupu z citronů s medem a zázvorem
Plátky citronů v sirupu s medem a zázvorem na ozdobu
Postup:
Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo, mléko a šťávu ze sirupu s citrony a zázvorem. Nakonec vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru a kousky citronů ze sirupu.
Pečení: Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte přibližně 35-40 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte koláč zcela vychladnout.
Příprava polevy: V misce smíchejte moučkový cukr se sirupem z citronů s medem a zázvorem. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte kapku vody.
Dokončení: Vychladlý koláč polijte připravenou polevou a ozdobte plátky citronů ze sirupu s medem a zázvorem.
Podávání: Tento dezert je skvělý ke kávě nebo čaji, s jemnou chutí citronů, medu a zázvoru, která zaručeně osvěží vaše smysly.
Dobrou chuť!
Citronovo-zázvorový koktejl s ginem
Ingredience:
50 ml ginu
1 citron (šťáva + plátky na ozdobu)
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 lžíce medu
150 ml perlivé vody
Led (podle potřeby)
Čerstvé lístky máty (na ozdobu)
Postup:
Příprava sirupu: Stejně jako v předchozím receptu, v malém hrnci smíchejte 50 ml vody s medem a nastrouhaným zázvorem. Zahřívejte na mírném plameni, dokud se med nerozpustí a zázvor neuvolní svou chuť. Poté směs nechte vychladnout a přeceďte.
Příprava koktejlu: Do šejkru nebo sklenice nalijte gin, citronovou šťávu a vychladlý zázvorový sirup. Dobře promíchejte, aby se chutě spojily.
Servírování: Sklenici naplňte ledem a nalijte připravený koktejl. Doplňte perlivou vodou podle chuti a zamíchejte.
Ozdobení: Do nápoje přidejte plátky citronu a lístky máty na ozdobu.
Podávání: Koktejl servírujte ihned, osvěžující chuť citronu, zázvoru a ginu skvěle doplní letní večery.
Na zdraví!
Ledový čaj s citronem a mátou
Ingredience:
Vychlazený černý nebo zelený čaj
2–3 lžíce citronů v sirupu
2-3 plátky citronů
Led
Případně mátu
Postup:
Do sklenice s vychlazeným čajem přidejte citrony v sirupu.
Doplňte ledem a případně ozdobte lístky máty.
Tento nápoj je ideální osvěžení v horkých letních dnech.
Citronová limonáda
Ingredience:
Voda (perlivá nebo neperlivá)
3–4 lžíce citronů v sirupu
2-3 plátky citronů
Led
Lístky máty na ozdobu
Postup:
Do sklenice s vodou přidejte citrony v sirupu a dobře promíchejte.
Přidejte led a ozdobte mátou.
Limonáda je osvěžující, plná chuti a vitamínů.
Horký čaj s citronem
Ingredience:
Čaj dle vašeho výběru (černý, zelený, bylinkový)
1–2 lžíce citronů v sirupu
1-2 plátky citronů
Med podle chuti
Postup:
Uvařte čaj podle návodu.
Do šálku s horkým čajem přidejte 1–2 lžíce citronů v sirupu.
Promíchejte a podle chuti doslaďte medem. Citrony v sirupu dodají čaji jemnou sladkost a výraznou citrusovou chuť.
Citrony naložené v sirupu jsou nejen lahodné, ale také zdravé. Vitamín C v nich obsažený je pro organismus lépe vstřebatelný než syntetické vitamíny z lékárny. Tělo tak získává přírodní vitamín, který je snadno využitelný a zároveň poskytuje antioxidanty, jež přispívají k celkovému zdraví.
Používáním citronů v sirupu ve svých nápojích si nejen dopřejete chutné osvěžení, ale také přirozenou podporu pro svůj imunitní systém.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.