Citrony v sirupu se skořicí
Kód: 86



Detailní popis produktu
Citrony v sirupu se skořicí představují lahodnou kombinaci citrusové svěžesti a hřejivé, kořeněné vůně skořice, která pozvedne každou kulinářskou kreaci. Šťavnaté plátky citronů jsou naloženy v jemném sirupu, který se skvěle mísí s intenzivní chutí skořice, dodávající pokrmům a nápojům teplé a aromatické tóny. Tento sirup je ideální pro přípravu teplých i studených nápojů, jako jsou skořicové limonády, horké čaje nebo osvěžující koktejly. Citrony v sirupu se skořicí skvěle doplní dezerty, od koláčů a dortů po ovocné saláty či jogurty, a dodají jim jedinečný nádech sladkosti a kořenité hloubky. Díky své univerzálnosti a harmonickému spojení chutí jsou citrony v sirupu se skořicí perfektní volbou pro každého, kdo rád experimentuje a hledá nové chuťové zážitky.
Příprava čajů, nápojů a dezertů s citrony v sirupu:
Citronový cheesecake ve skleničce
-
Citronovo-skořicový koláč
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- 2 lžíce citronů v sirupu se skořicí (plátky nakrájené na malé kousky)
- Šťáva z citronů v sirupu se skořicí (asi 2 lžíce)
- Kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
- Špetka soli
- 1 lžička skořice
Na polevu:
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce sirupu z citronů se skořicí
- Plátky citronů v sirupu se skořicí na ozdobu
Postup:
-
Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem, dokud nevznikne světlá pěna. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo, mléko a šťávu z citronů v sirupu se skořicí. Nakonec vmíchejte citronovou kůru a kousky citronů ze sirupu.
-
Pečení: Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte přibližně 35–40 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte koláč zcela vychladnout.
-
Příprava polevy: V misce smíchejte moučkový cukr se sirupem z citronů se skořicí. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte kapku vody.
-
Dokončení: Vychladlý koláč polijte připravenou polevou a ozdobte plátky citronů ze sirupu se skořicí.
-
Podávání: Tento koláč je skvělý k čaji nebo kávě a díky citronům a skořici má lahodně svěží i kořeněnou chuť.
Skořicový citronový gin fizz
- Do šejkru nalijte 50 ml ginu.
- Přidejte šťávu z jednoho citronu a lžíci citronů v sirupu se skořicí (včetně kousků citronů).
- Přimíchejte lžíci medu a důkladně promíchejte, dokud se med nerozpustí.
- Přidejte několik kostek ledu a vše v šejkru dobře protřepejte.
- Nalijte směs do sklenice s ledem.
- Doplňte perlivou vodou nebo sodou podle chuti a lehce promíchejte.
- Ozdobte plátkem citronu a skořicí.
- Podávejte ihned jako osvěžující koktejl s jemně kořeněnou chutí.
Ledový čaj s citronem
Ingredience:
- Vychlazený černý nebo zelený čaj
- 2–3 lžíce citronů v sirupu
- 2-3 plátky citronů
- Led
- Případně mátu
Postup:
- Do sklenice s vychlazeným čajem přidejte citrony v sirupu.
- Doplňte ledem a případně ozdobte lístky máty.
- Tento nápoj je ideální osvěžení v horkých letních dnech.
Citronová limonáda
Ingredience:
- Voda (perlivá nebo neperlivá)
- 3–4 lžíce citronů v sirupu
- 2-3 plátky citronů
- Led
- Lístky máty na ozdobu
Postup:
- Do sklenice s vodou přidejte citrony v sirupu a dobře promíchejte.
- Přidejte led a ozdobte mátou.
- Limonáda je osvěžující, plná chuti a vitamínů.
Horký čaj s citronem
Ingredience:
- Čaj dle vašeho výběru (černý, zelený, bylinkový)
- 1–2 lžíce citronů v sirupu
- 1-2 plátky citronů
- Med podle chuti
Postup:
- Uvařte čaj podle návodu.
- Do šálku s horkým čajem přidejte 1–2 lžíce citronů v sirupu.
- Promíchejte a podle chuti doslaďte medem. Citrony v sirupu dodají čaji jemnou sladkost a výraznou citrusovou chuť.
Neobsahuje žádná umělá barviva ani konzervanty. Tento produkt je pasterizovaný. Uchovávejte ho na chladném a tmavém místě, a po otevření ho skladujte v lednici.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.