Citrony v sirupu se slivovicí
Kód: 71



Detailní popis produktu
Citrony naložené v sirupu se slivovicí jsou výjimečným způsobem, jak dodat nápojům a dezertům osvěžující a výraznou chuť s jemným nádechem tradiční české slivovice. Kombinace svěžesti citronů a sladkosti sirupu, doplněná o hřejivý dozvuk slivovice, přináší jedinečný chuťový zážitek. Tento produkt je ideální pro obohacení čajů, koktejlů nebo dezertů, kterým dodá bohatý a autentický charakter. Skvělý způsob, jak si vychutnat klasickou citrusovou chuť s twistem slivovice, který potěší smysly a přinese příjemný zážitek.
Příprava čajů, nápojů a dezertů s citrony v sirupu:
Švestkovo-citronový crumble s vanilkou a slivovicí
Ingredience:
Na náplň:
- 400 g švestek nebo blum (vypeckovaných a nakrájených na menší kousky)
- 3 lžičky citronového sirupu se slivovicí
- 2 plátky citronu z citronového sirupu se slivovicí (nakrájené na malé kousky)
- 50 g cukru
- 1 lžička skořice
Na drobenku:
- 100 g hladké mouky
- 50 g másla (studeného a nakrájeného na kostičky)
- 50 g cukru
- 50 g mletých ořechů (volitelné)
Postup:
-
Příprava náplně: Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte nakrájené švestky nebo blumy s citronovým sirupem se slivovicí, cukrem, skořicí a nakrájenými plátky citronu. Směs rovnoměrně rozprostřete do zapékací formy.
-
Příprava drobenky: V jiné míse smíchejte mouku, cukr a studené máslo. Prsty zpracujte směs, dokud nevznikne drobenka. Pokud chcete, přidejte mleté ořechy pro extra křupavost.
-
Pečení: Drobenku rovnoměrně nasypte na připravenou švestkovou směs ve formě. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud drobenka nezezlátne a švestky nezměknou.
-
Podávání: Crumble podávejte teplý, ideálně s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Tento švestkovo-citronový crumble s vanilkou a slivovicí kombinuje sladkokyselou chuť ovoce s jemnou vanilkovou vůní a hřejivým nádechem slivovice. Je to perfektní dezert pro chladné večery.
Vodka-citronový koktejl s brusinkami a slivovicí
Ingredience:
- 50 ml vodky
- 100 ml brusinkového džusu
- 3 lžičky citronového sirupu se slivovicí
- 10 ml čerstvé citronové šťávy
- 100 ml perlivé vody
- 2 plátky citronu z citronového sirupu se slivovicí
- Ledové kostky
- Pár brusinek na ozdobu
- Plátek citronu na ozdobu
Postup:
-
Příprava sklenice: Do vysoké sklenice vložte několik kostek ledu.
-
Míchání nápoje: Do sklenice nalijte vodku, přidejte brusinkový džus, 3 lžičky citronového sirupu se slivovicí a čerstvou citronovou šťávu. Přidejte také 2 plátky citronu z citronového sirupu se slivovicí.
-
Doplnění: Dolijte perlivou vodou a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
-
Ozdoba: Nápoj ozdobte čerstvými brusinkami a plátkem citronu na okraji sklenice.
-
Podávání: Podávejte okamžitě, vychlazené a s ledem.
Tento vodka-citronový koktejl s brusinkami a slivovicí kombinuje osvěžující citrusovou chuť s ovocným nádechem brusinek a jemným tónem slivovice, což z něj činí ideální drink pro každou příležitost.
Ledový čaj s citronem
Ingredience:
- Vychlazený černý nebo zelený čaj
- 2–3 lžíce citronů v sirupu
- 2-3 plátky citronů
- Led
- Případně mátu
Postup:
- Do sklenice s vychlazeným čajem přidejte citrony v sirupu.
- Doplňte ledem a případně ozdobte lístky máty.
- Tento nápoj je ideální osvěžení v horkých letních dnech.
Citronová limonáda
Ingredience:
- Voda (perlivá nebo neperlivá)
- 3–4 lžíce citronů v sirupu
- 2-3 plátky citronů
- Led
- Lístky máty na ozdobu
Postup:
- Do sklenice s vodou přidejte citrony v sirupu a dobře promíchejte.
- Přidejte led a ozdobte mátou.
- Limonáda je osvěžující, plná chuti a vitamínů.
Horký čaj s citronem
Ingredience:
- Čaj dle vašeho výběru (černý, zelený, bylinkový)
- 1–2 lžíce citronů v sirupu
- 1-2 plátky citronů
- Med podle chuti
Postup:
- Uvařte čaj podle návodu.
- Do šálku s horkým čajem přidejte 1–2 lžíce citronů v sirupu.
- Promíchejte a podle chuti doslaďte medem. Citrony v sirupu dodají čaji jemnou sladkost a výraznou citrusovou chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.